Kass ekonomi

Jag och Lisa bestämde oss för att dela på hyran som är ganska hög för huset är nyrenoverat. Lisa får i och för sig lite bostadsbidrag. Vi delade även på matinköpen och annat nödvändigt och eftersom inte jag jobbar skötte jag städning och lagade mycket av maten. Jag hade dröjt länge med att säga upp min gamla lägenhet, först när jag hade flytt orkade jag inte tänka på den och sen behövde jag tömma den på saker. Men jag vågade inte gå dit själv, tänk om Micke dök upp?

Micke förresten – han ringer och terroriserar mig fortfarande mycket på telefonen. Jag har bytt nummer flera gånger men han snokar alltid upp det nya. Jag vet inte om han vet att jag bor hos Lisa eller inte, men han har i vart fall inte varit här. För ett par veckor sedan såg jag honom i stan. Han såg inte mig och jag vände och gick så fort jag kunde därifrån.

Förra veckan fick jag samtal av kronofogden. Jag hade en obetald el-räkning på min gamla lägenhet. Det hand jag totalt missat för jag vågar inte gå dit för att kolla posten. Undra hur många mer räkningar jag missat? Att vara sjukskriven, betala hyran för gamla lägenheten och halva Lisas hyra började sätta djupa spår i min ekonomi. Men jag orkar inte börja jobba. Helst av allt vill jag plugga upp mina betyg på Komvux och sen skaffa mig en riktig utbildning och ett bra jobb så jag kan försörja mina barn. Men kanske går inte det, alla räkningar som måste betalas nu och jag vägrar hamna hos Kronofogden.

Men Lisa är snäll, hon förstår att jag har det knapert och måste prioritera mina barn. Så vissa månader betalar jag bara lite i hyra och så mycket jag kan för övriga saker. Men det är skit att inte kunna klara sig själv och som det är nu har jag inte råd att fixa en egen bostad. Får jag en prick hos kronofogden kommer jag ju inte kunna få ett hyreskontrakt heller. Och jag kan ju inte bo hos Lisa för alltid heller, hon har ju inget privatliv alls när jag är här och det har inte jag heller men det är strunt samma. Jag vet inte om jag vågar träffa någon ny kille.